loading...

Σωστή επιλογή στρώματος - Γρήγορος οδηγός

Σωστή επιλογή στρώματος - Γρήγορος οδηγός

Σωστή επιλογή στρώματος - Γρήγορος οδηγός

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη του ύπνου, η ποιότητα του ύπνου όμως διαφέρει σε κάθε άνθρωπο. Δυστυχώς λίγοι από εμάς γνωρίζουν το πόσο σημαντικός είναι ο καλός και ποιοτικός ύπνος για την υγεία και τη διάθεσή μας. Η σωματική και ψυχική υγεία, η ποιότητα ζωής και ακόμα και η ασφάλεια που νιώθουμε στη ζωή μας, σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου. Η ποιότητα όμως σχετίζεται άμεσα και με το στρώμα που κοιμάστε. Ένας γρήγορος οδηγός για να διαλέξετε το σωστό για εσάς:

Ο ύπνος επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου επιδρά άμεσα στο πόσο καλά λειτουργεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι κάποιες ουσίες του οργανισμού για την καταπολέμηση ασθενειών δημιουργούνται την ώρα που κοιμώμαστε. Η έλλειψη ύπνου μειώνει την ποσότητα αυτών των ουσιών αφήνοντας μας πιο ευάλωτους σε ιους και κρυολογήματα.

Ο ύπνος μας κρατά σε καλη φυσική κατάσταση και χαρούμενους

Είναι προφανές ότι η κούραση μας κάνει να γυρνάμε την πλάτη στη συστηματική άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Όμως λίγοι γνωρίζουν ότι όταν δεν κοιμώμαστε αρκετά, τα επίπεδα λεπτίνης (που παίζει σημαντικό ρόλο στο να νιώθουμε κορεσμό στο φαγητό) πέφτουν. Οπότε όταν είμαστε κουρασμένοι, νομίζουμε ότι πεινάμε περισσότερο, πράγμα που συνήθως μεταφράζεται σε "δίψα" για φαγητά με πολλές θερμίδες.

Διαλέγοντας ένα ποιοτικό στρώμα

Τα καλά στρώματα δεν μπορούν να είναι πολυ φθηνά και αν σκεφτούμε ότι περνάμε πάνω τους περίπου 3.000 ώρες το χρόνο τότε φαίνεται ότι αξίζουν να επενδύσουμε σε αυτά. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι ανθεκτικά και παραμένουν άνετα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Δείτε τι πρέπει να ψάξετε:

Η καλή στήριξη φέρνει ένα καλό ύπνο

Τα καλύτερα στρώματα κρατούν το σώμα μας καλά στηριγμένο και χωρίς να νιώθουμε πίεση στους γλουτούς, τους ώμους και τα πλευρά. Επίσης κρατούν τη σπονδυλική μας στήλη ευθυγραμισμένη με το υπόλοιπο σώμα.

Διαφορετικά στρώματα για διαφορετικές ανάγκες

  • Δεν είναι μόνο η τιμή, τα υλικά ή ο σχεδιασμός ενός στρώματος που μπορεί να αλλαξει. Υπάρχουν πια πολλοί τύποι στρώματος με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ρωτήστε έναν ειδικό για τα ανεξάρτητα ελατήρια, τον αφρό μνήμης και το latex για να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τη στήριξη που χρειάζεστε.
  • Μη φοβάστε να δοκιμάσετε το στρώμα πριν το πάρετε. Ξαπλώστε και πάρτε τη στάση ύπνου που σας βολεύει. Καθίστε τουλάχιστον 10-15 λεπτά, αλλάξτε στάση ύπνου για να δείτε αν σας βολεύει.
  • Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που έχετε κάποιο θέμα όπως πόνο στη μέση ή άπνοια κατα τη διάρκεια του ύπνου. Ο συνδυασμός της συμβουλής του γιατρού με την εμπειρία ενός καλού ειδικού στρωμάτων θα σας βοηθήσει να αγοράσετε το σωστό προϊόν.

Εγγύηση στρώματος

Ένα στρώμα είναι μια σοβαρή επένδυση. Πρέπει να δείτε αν υπάρχει εγγύση και για πόσο μεγάλο διάστημα πριν κάνετε την αγορά σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα αλλά και αν υπάρξουν προβλήματα σίγουρα δε θα μείνετε χωρίς στρωμα. Με τη σημερινή τεχνολογία και τα νέα υλικά μια εγγύηση για ένα καλό στρώμα πρέπει να ξεκινάει από τα 5 χρόνια.

Οι νύχτες με άψογο ύπνο είναι ένα κλικ μακριά.

Με πάνω από 15 χρόνια στο χώρο η Ecosleep είναι μια εταιρία με πάρα πολλές επιλογές στρωμάτων για να ταιριαξουν στις δικές σας ανάγκες. Φτάνει μια επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματά μας ή μια τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία για να απολαύσετε ένα καλό ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. 

Σας περιμένουμε.

All comments

Leave a Reply